Djali që mbanë vëllain e vdekur në shpinë: Kjo është e vërteta e kësaj fotografie

Në fotografi e bërë nga fotografi amerikan i
njohur si Joe O’Donell, teksa një djal 
mbanë vëllanë e vdekur në shpinë ka prekur miliona njerëz nëpër botë.

Një nga ngjarjet më katastrofike të Luftës së
Dytë Botërore ishte hedhja e bombave atomike të Hiroshima dhe Nagasaki. Bomba e
dytë, ajo e Nagasaki, shpërtheu 9 gushtin e vitit 1945 duke lënë shumë
fatkeqësi me kalimin e saj.

Fotograf amerikan Joe O’Donnell arriti në atë
vend për të portretizuar pasojat e bombës atomike. Ai realizoi foto me peshë të
madhe, por njëra prej tyre tërhoqi vëmendjen e botës. Në fotografi ju shihni
një djalë në kërkim të nënës së tij pas shpërthimit dhe me një veshje
karakteristike ai mban në shpinë vëllain e tij të vdekur.

Fotografi është shprehur:

“Unë e pashë këtë të mitur në këmbë dhe
mendova që nuk do ishte më shumë se 10 vjeç. E kuptova gjithashtu se mbante një
të vdekur mbi super e tij. Në ato ditë, ajo ishte një skenë shumë e zakonshme
që mund ta shihje në Japoni. Mund të shihje persona në moshë të ndryshme që
transportonin apo mbanin të afërmit e tyre të vdekur në duar apo supë. Por ky
fëmijë kishte diçka ndryshe.”

Sipas O’Donnell, fëmija ishte para disa burrave me maskë të bardhë që ishin përgjegjës për djegien e trupave të pajetë. Pas fotografisë, ai e dorëzoi trupin e vëllait të tij i cili u hodh në flakë në sytë e tij

Të tjera nga Kategoria